NADA-øreakupunktur

NADA er øreakupunktur, hvor der sættes 5 nåle i hvert øre. Endvidere kan der sættes nåle i hovedbunden, mellem øjne og fingrene. Der kan også tilbydes NADA-kugler i ørene, der har en længere varende effekt.

NADA-øreakupunktur:

  • Øverst til venstre: Sympaticus - afslappende og smertelindrende, regulere puls, blodtryg og hjerterytme.
  • Øverst i midten: Shen Men - virker afslappende, angstdæmpende
  • I midten: Nyren - renser for affaldsstoffer, mod træthed og hovedpine m.m.
  • Nederst: Lungen – styrker immunforsvaret, giver energi, mod smerter, sveden og åndedrætsproblemer.                              
  • Yderst til højre: Leveren - renser for affaldsstoffer, styrker kroppen, hjælper mod vrede og søvn problemer.

Supplerende punkter:

  • 5 nåle i hovedbunden: mod stress, abstinenser, øget koncentration og virker beroligende.
  • 1 nål mellem øjenbrynene: mod tankemylder, angst, koncentrationsbesvær og søvnproblemer.
  • 1 nål i hver lillefinger: mod mareridt, angst og flashbacks.
NADA øreakupunktur

NADA kan bruges som et led i behandlingen som supplement, men kan ikke stå alene. NADA-øreakupunktur har vist sig virksom ved angst, søvnløshed, fysisk og psykisk uro, anspændthed, irritabilitet, depressionslignende tilstande, abstinenser og stoftrang mm.  De behandlere, som giver NADA, er uddannet i NADA-akupunktur.

Ofte stillede spørgsmål om NADA:

Fjerner NADA al uro og abstinenser?: NADA kan ikke fjerne al uro, abstinenser m.m., men kan tage dæmpe det i en grad, så det bliver lettere at håndtere.

Hvor ofte skal man have NADA?: Det anbefales, at man modtager NADA 2 x 45 min. ugentligt.

Hvor længe skal man sidde med nålene?: Når man har fået sat nålene i, skal man sidde i NADA-rummet i 45 min. Der kan max. sidde 4 borgere i rummet, og der vil være afslappende musik. Når tiden er gået, vil en behandler komme og tage nålene ud igen.

Hvad hvis behandleren ikke rammer punktet?: Hvis dette sker, får man ikke den optimale effekt af behandlingen, men der er ingen risiko for, at en forkert isat nål kan gøre nogen form for skade.  

Hvad hvis man er bange for nåle?: I tilfælde af, at man ønsker NADA-behandling, men er angst for nåle, kan der tilbydes NADA-kugler. Disse er små kugler med tape på bagsiden, der sættes på forskellige punkter i ørene. Man kan selv intensivere NADA-kuglernes effekt ved at massere disse. Kuglerne kan sidde ca. en uge inden de falder ud.

Skal man forberede noget?: Man opfordrer til, at man ikke indtager kaffe, sodavand, sukker, cigaretter, medicin, rusmidler m.m. 1 time før NADA-behandlingen, da dette kan resultere i uro og man herved ikke opnår en optimal effekt af behandlingen.

Hvordan tilmeldes man NADA?: Man skal kontakte sin behandler.